VERJUS- 100% kyslá hroznová šťava - 0% Alkohol

Okyslíte si život!

1. BIO VERJUS - VERJUICE- 100% hroznová šťava tzv. "Zelená šťava" - 0% Alkohol

€5,50 / ks €5,50 / 1 ks
Akcia 4+1 zdarma

Kúpte si 5ks VERJUS a 1 kus máte zdarma. 

bio verjus
Akcia 4 + 1

Náš prvý BIO výrobok.

 

1. BIO VERJUS - VERJUICE

Verjus je kyslý nápoj vyrobený z "nezrelých" hroznových bobúľ.  Názov "Verjus" pochádza z francúzskeho výrazu "vert jus," čo znamená "zelená šťava."

Verjus alebo aj Verjuice sa používa v kuchyni ako kyslá prísada na ochutenie jedál a nápojov. Má jemne pikantnú a kyslú chuť, ktorá je menej ostrá než ocot a menej sladká než šťava z hrozna.

 

Verjus z Muškátu žltého z mladého vinohradu- Panenský zber- Osviežujúci skvost prírody

Zažite výnimočnú chuť prírody s naším Bio Verjusom z Muškátu Žltého z mladého vinohradu, získaným z panenského zberu. Panenský zber je keď vinič prvýkrát zarodí od svojho zasadenie a v tomto prípade je to v 3. roku. Tento jedinečný produkt je skutočným pokladom, ktorý sme získali počas takzvaného predzberu- redukcie hrozna. Zobrali sme skoro polovicu vzácnej úrody aby sila a energia už neprúdila do plodov- hrozna ale do koreňového systému. Tak v budúcnosti zabezpečíme dlhšiu životnosť viniču a vysokokvalitné vína z neho. 

 

Verjus je obľúbeným kuchynským doplnkom v niektorých kuchyniach a poskytuje zaujímavú alternatívu k bežne používaným kyslým prísadám, ako sú citróny, limetky alebo aj ocot. Jeho kyslá chuť môže pridať do jedál zaujímavú dimenziu chuti, a preto je obľúbeným ingredienciou u niektorých kuchárov a gurmánov.

 

Niektoré spôsoby využitia Verjusu zahŕňajú:

  1. Ochutenie jedál: používa na zvýšenie chuti v rôznych jedlách. Môže sa pridať do omáčok, marinád, polievok a šalátových dresingov na zvýraznenie chuti a pridanie kyslej nóty.

  2. Nápoje: môže sa tiež použiť na vytvorenie rôznych osviežujúcich nápojov alebo miešaných alkoholických nápojov namiesto lietkove alebo citrónovej šťavy.  Mieša sa s vodou a pridáva cukor alebo med podľa chuti na vytvorenie verjusového nápoja.

  3. Dezerty: vhodný aj na vytváranie dezertov, ako sú napríklad zmrzliny, želé alebo ovocné poháre.

  4. Konzervovanie: Verjus sa môže použiť na konzervovanie niektorých druhov potravín, ako sú napríklad uhorky alebo iné zeleninové konzervy.

  5. Kuchynský trik: Mnoho kuchárov používa Verjus na rýchle odstránenie škvŕn na tkaninách, pretože jeho kyslý charakter môže pomôcť rozpustiť a odstrániť nečistoty.

Okrem svojej výnimočnej chuti je bio verjus tiež zdravým prírodným produktom. Je nízkokalorický, obsahuje antioxidanty a vitamíny, ktoré sú dôležité pre vaše zdravie. Pomáha detoxikovať organizmus a posilňuje imunitný systém.

 

 

SK-BIO-003 Ekologické pestovanie, Slovensko

Hrozno pochádza z ekologického vinohradu- Domik, Malá Tŕňa

(lokalita Vyhliadková veža Tokaj)

 

BEZ PRIDANIA SO2- Síričitanov

VEGAN- vhodné pre vegánov

 

 

  

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.

Nevypĺňajte toto pole:
Späť do obchodu